Εορτάζει τον Πολιούχο της η πόλις της Λαμίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/10/2016

Η πόλις της Λαμίας ετοιμάζεται να εορτάσει την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Οκτωβρίου τον πολιούχο και ελευθερωτή της Απόστολο και Ευαγγελιστή Λουκά, με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια.

          Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα αρχίσουν με πανηγυρικό πολυαρχιερατικό Εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, στον ομώνυμο Ναό του Ευαγγελιστού Λουκά με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού.

          Την κυριώνυμο ημέρα θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία επί τη απελευθερώσει της πόλεως και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Ευαγγελιστού Λουκά μέχρι τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, όπου θα παραμείνει η Εικόνα για μία εβδομάδα.

          Με πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, θα προσέλθουν στην πόλη μας, για να τιμήσουν την πανήγυρη του Αγίου Λουκά, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καστορίας κ. Σεραφείμ και Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος.

          Προσκαλούμε τον ευσεβή λαό της Φθιώτιδος να τιμήσει την μεγάλη εορτή του Αγίου Λουκά, με τις πρεσβείες του οποίου πριν 72 χρόνια την ίδια ημέρα της εορτής του, απελευθερώθηκε η Λαμία, από τους Γερμανούς κατακτητές.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως