Ι.Μ.Θεσσαλιώτιδος: Έναρξη Κατηχητικής περιόδου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/10/2016
I.M.Θεσσαλιώτιδος Στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνας της τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά, λειτουργούν και φέτος τα κατηχητικά σχολεία στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.
 
 Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου, έγινε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 στις 6:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης, όπου φιλοξενούσε την Κάρα του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις, το Ιερό Θησαύρισμα της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνδρου που προσκύνησαν όλοι με πολύ ευλάβεια.
 
 Τον Αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ο οποίος μετά τον Αγιασμό καλωσόρισε τους κατηχητές, κληρικούς και λαϊκούς, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους, για την κατηχητική τους διακονία και τους ευχήθηκε καλή κατηχητική χρονιά.
 
 Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα, πλέον διώκεται. Η Εκκλησία θα βρεθεί κάποια στιγμή στα πρώτα της χριστιανικά βήματα που διωκόταν και αμφισβητούνταν. Θα έρθουν πολύ άσχημες στιγμές μέσα στην Πατρίδα μας. Όλα αυτά τα οποία, θεωρούμε προνόμια και δεδομένα θα πάψουν να υπάρχουν. Γι αυτό θα πρέπει να αγωνιστούμε πάρα πολύ. Όσες δυσκολίες και αν υπάρχουν όμως, η Χάρις του Θεού, μπορεί να ανατρέψει τα πράγματα και να δίνει άλλες δυνατότητες. Γι αυτό να παρακαλέσουμε τον Θεό σε αυτή την διακονία μας. Είναι όλοι αναγκαίοι και ωφέλιμοι. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτό το έργο της Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος παρακάλεσε τους κατηχητές να εργαστούν με συνέπεια, φόβο Θεού και ευπρέπεια. Να είμαστε κατά Χριστόν άνθρωποι, χαριτωμένοι, να ασκούμαστε πνευματικά, να μελετούμε την Καινή Διαθήκη, τους βίους Αγίων, να προσευχόμαστε, να ανάβουμε καντηλάκι, θυμιατό, να εξομολογούμαστε, να κοινωνούμε, να Εκκλησιαζόμαστε. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε νουν Κυρίου, στην ζωή μας και μόνο έτσι θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για να διδάξουμε τους άλλους. Χρειάζεται κόπος, τρόπος, προσευχή, νηστεία. Αν δώσουμε, τόνισε ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, στον άνθρωπο ένα χαμόγελο, αγάπη και λόγο Θεού, έρχεται δίπλα σου και σου δίνει την καρδιά του. Τέλος προέτρεψε και παρακάλεσε τους κατηχητές, να προσέρχονται στα σεμινάρια των κατηχητών που θα πραγματοποιηθούν για 3η χρονιά φέτος. Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου με ομιλητή τον π. Πολύκαρπο Μπόγρη.
 
 Ο υπεύθυνος του γραφείου νεότητας π. Παναγιώτης Καλλιώρας στην συνέχεια, αναφέρθηκε στα βοηθήματα της Κατήχησης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και δόθηκε σε όλους τους κατηχητές, βοηθητικό υλικό για την νέα κατηχητική χρονιά.