Έναρξη Κατηχητικής χρονιάς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/10/2016

Ι.Μ.Σερρών και Νιγρίτης Χθες 1 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτης έλαβε χώρα η πρώτη εφετεινή σύναξη ιερέων υπευθύνων νεότητας και κατηχητών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η σύναξη ξεκίνησε το πρωϊ με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Θεολόγου συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος.

Στη συνέχεια, έπειτα από το πλούσιο πρωϊνό κέρασμα που δόθηκε σε όλους τους συνέδρους, έγινε προσευχή και αμέσως ξεκίνησε την προσφώνηση του ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της τοπικής μας Εκκλησίας, Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καϊμακάμης, ο οποίος τόνισε αφενός μεν την διαρκή και μοναδική αξία του κατηχητικού έργου στην Εκκλησία, ιδιαίτερα δε μέσα στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, αφετέρου δε την ανάγκη της ενισχύσεως αυτής της ποιμαντικής διακονίας με βάση τις σύγχρονες προκλήσεις.

Ακολούθως, ο Αιδεσ. Πρεσβύτερος π. Αθανάσιος Σπίντζιος ανέπτυξε την πολύ ενδιαφέρουσα και επίκαιρη εισήγησή του με θέμα:΄΄Προβληματισμοί και Προοπτικές του Κατηχητικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας΄΄.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους ιερείς και τους κατηχητές για την προθυμία και τον ιεραποστολικό τους ζήλο, έθεσε τις βασικές αρχές αλλά και τον σκοπό της κατηχητικής διακονίας της Εκκλησίας μας για την νεότητα για την νέα ιεραποστολική-κατηχητική χρονιά. Ο Σεβ. τόνισε χαρακτηριστικά  πως <<το κατηχητικό έργο ως έκφραση της ποιμαντικής ευθύνης και αποστολής της Εκκλησίας μας αποτελεί πρώτιστο και ιερό χρέος Της κατά την εντολή του ιδίου του Κυρίου μας και αποσκοπεί στην εκκλησιαστικοποίηση του φρονήματός μας και στην αυθεντική βίωση του μυστηρίου της πίστεως και της εν Χριστώ σωτηρίας του ανθρώπου>>. Κάλεσε επίσης τους παρευρισκομένους σε γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο.

Τέλος, ο Επίσκοπός μας επέδωσε τους εφετεινούς διορισμούς των κατηχητών και κατηχητριών της τοπικής μας Εκκλησίας, ευχαριστώντας τους θερμώς για την προθυμία και την καλή τους εργασία στον τόσο ευαίσθητο και ευλογημένο χώρο της νεότητος, ευχόμενος σε όλους πλούσια την ευλογία του Θεού στην ζωή και τό  έργο τους.