"Ανέστησαν" την ιστορική εκκλησία τους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/09/2016

Κώστας Ζαφειρίου Ο ιερός ναός  Αγίου Νικολάου Καπελέτου Ηλείας, ο οποίος υπέστη σοβαρές ζημιές από τον ισχυρό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, λαμπρύνει και πάλι τον τόπο και τις καρδιές των πιστών και ο εγκαινιασμός του θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο.

Δωρεές πιστών, με την ευλογία του Αγίου Νικολάου και χρήματα από το ΤΑΣ έφεραν το πολυπόθητο και θεάρεστο αποτέλεσμα. Ο κοιμητηριακός νάος με ιστορία από το 1895 ανοίγει και πάλι την αγκαλιά του για τον ευσεβή λαό του Καπελέτου και όλης της Ηλείας.

Άλλωστε δωρεές δεν έγιναν μόνο από το Καπελέτο αλλά από ολόκληρη την Ηλεία αλλά και πιστούς που βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Το κόστος κατασκευής του περικαλλούς ναού άγγιξε τα 80.000 ευρώ . Διαθέτει υπέροχη αγιογραφία, καλαίσθητο τέμπλο και υπέροχους ανθρώπους που τον διακονούν.

 

Σπάνιες εικόνες

 

Στο ναό που επισκεφθήκαμε πριν τον εγκαινιασμό του, είδαμε σπάνιες εικόνες που διατηρούνται θαυμάσια. Μα περισσότερο θαυμάσαμε το πάθος με το οποίο μιλούν για την εκκλησία τους οι κάτοικοι του χωριού.

Μεταξύ άλλων είδαμε στο τέμπλο και προσκυνήσαμε με ευλάβεια εικόνα του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με υπογραφή «Ι.Κυριακόπουλος Πάτρα 1879».Προσκυνήσαμε επίσης την εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου με υπογραφή  “Αγιογραφικός Οίκος Θεοδοσίου Ιερομονάχου Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους”

 

Περήφανοι οι πιστοί

 

Οι κάτοικοι του Καπελέτου έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι, αφού παρά τις οικονομικές δυσκολίες προσέφεραν από το υστέρημά τους για να φτιαχτεί και πάλι ο Άγιος Νικόλαος, ο άγιος που προστάτευε τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Συγκινημένοι βλέπουν την εκκλησία ολοκληρωμένη και προσεύχονται στον Άγιο Νικόλαο.