Γερμανός: "Οι κυβερνώντες θα έρθουν κοντά στο λαό"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 10/09/2016

ierovima.gr Την εκτίμηση ότι οι κυβερνώντες θα έρθουν κοντά στο λαό εξέφρασε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός, μετά την αρχιερατική θεία λειτουργία που τέλεσε στην Μονή της Παναγίας Βλαχέρνας  στην Κάτω Παναγιά , ανήμερα της Θεομητορικής Εορτής στις 8 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσευχή που πρέπει να κάνουν οι μαθητές με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους,τονίζοντας χαρακτηριστικά: «χωρίς την βοήθεια του Θεού οι Έλληνες δεν κάνανε ποτέ»

Ειδικότερα  ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός απαντώντας σε σχετική  ερώτηση της  «Πατρίς», δήλωσε:

«Θα τους τα πούμε (στους μαθητές) την Δευτέρα. Οι μαθητές είναι κοντά και οι δάσκαλοι είναι κοντά, λίγοι είναι εκείνοι που δεν κάνουν καλά το καθήκον τους. Και οι κυβερνώντες θα έρθουν κοντά στο λαό γιατί μας έχουν ανάγκη. Και επομένως θα υποχωρήσουν και αυτοί. Αυτό που είπαν να μην κάνουν προσευχή οι μαθητές δεν είναι σωστό, γιατί η Προσευχή είναι εν ισχύ, ο νόμος είναι εν ισχύ και επομένως προσευχές την Δευτέρα θα κάνουμε. Θα είμαστε όλοι εκεί να προσευχηθούμε γιατί χωρίς την βοήθεια του Θεού οι Έλληνες δεν κάνανε ποτέ». Κώστας Ζαφειρίου