Μητροπολίτης Παύλος: «Μην ψηφίσετε τους κλέφτες, τους απατεώνες και τους διώκτες της Εκκλησίας»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 22/04/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Αίσθηση προκάλεσε το κήρυγμα του μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλου, στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ελληνικό, ανήμερα της Κυριακής του Θωμά,  όπου οι Πόντιοι εόρταζαν το Ταφικό Έθιμο.

«Ο Θεός να σας φωτίσει στις 6 Μαΐου, να μην ψηφίσετε τους απατεώνες, τους κλέφτες και τους διώκτες της Εκκλησίας! Να μην ψηφίσετε αυτούς που μας οδήγησαν στο χάος, αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο, αυτούς που έχουν υποθηκεύσει το μέλλον των παιδιών μας. Σας ικετεύω, να μην ψηφίσετε αυτούς που αποδείχθησαν κλέφτες, αυτούς που ενσυνείδητα μας κορόϊδεψαν, αυτούς που μας καταλήστευσαν!»

 

Ο πύρινος λόγος του μητροπολίτη, καθήλωσε το εκκλησίασμα που φώναζε: «Μπράβο στο δεσπότη».

 

«Η Εκκλησία αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, αλλά με όλη την αγάπη που σας έχω, σας τονίζω και πάλι: «προσέξτε ποιους θα ψηφίσετε! Θυμηθείτε ότι τα τελευταία χρόνια, δύο-τρείς οικογένειες εναλλάσσονται στην εξουσία…Φτάνει πια!», συνέχισε ο σεβασμιότατος.

 

«Το Ελληνικό κατοικείται στην πλειοψηφία του από Ποντίους, που έχουν το Χριστό στη ψυχή τους, που ξεριζώθηκαν και έφεραν στην Ελλάδα τις παραδόσεις τους και την ακλόνητη πίστη τους στο Χριστό. Σήμερα, θέλουν και πάλι να σας ξεριζώσουν από εδώ, γιατί σχεδιάζουν να κάνουν «μπίζνες» στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Όχι! Δεν θα το επιτρέψουμε! Ο χώρος του αεροδρομίου πρέπει να γίνει χώρος πρασίνου, όπως μας έχουν υποσχεθεί κατά καιρούς οι ίδιοι οι πολιτικοί. Δεν μπορεί άλλα να μας υπόσχονται τη μία και άλλα την άλλη!»

 

Φωτογραφίες από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ελληνικού.