Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στη Γερμανία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/04/2012

Στη Γερμανία ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος Στην Γερμανία θα βρεθεί το τριήμερο 20-23 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Γερμανίας κ. Αυγουστίνου. Ο κ. Ιγνάτιος θα προεξάρχει των τριήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων επί τη επετείω των εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου και Ζωοδόχου Πηγής της Ομώνυμης Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Herten και περιχώρων και θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τα μέλη της εκεί Ελληνικής Κοινότητας. Ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος το Σάββατο 21 Απριλίου θα προεξάρχει του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, μετά τον οποίο θα ακολουθήσει συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής από την Χορωδία του Συνόλου Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, υπό την δ/νση του Μουσικολόγου και Καθηγητού κ. Βασιλείου Αγροκώστα. Η Χορωδία έχει προσκληθεί για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος «Ψάλλουμε και τραγουδάμε για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Την Κυριακή του Θωμά ο Σεβασμιώτατος θα προεξάρχει και θα ομιλήσει κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα ψάλλει η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Την Δευτέρα 23 Απριλίου ο κ. Ιγνάτιος θα μεταβεί στο Dortmund, προσκεκλημένος του Εφημερίου της εκεί Ελληνικής Ενορίας των Αγίω Αποστόλων, Αρχιμ. Φιλοθέου Μαρούδα και θα έχει συνάντηση με τους Έλληνες αποδήμους της περιοχής.   Εκ του Γραφείου Τύπου