Οι πιο πιστοί Χριστιανοί

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 19/04/2012

Η Κύπρος είναι ανάμεσα στις χώρες, των οποίων οι κάτοικοι πιστεύουν πιο πολύ στο Θεό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας του πανεπιστημίου του Σικάγου, η οποία βασίζεται σε διεθνείς μελέτες.

Όπως φαίνεται από την έρευνα, μειώνεται παγκόσμια το ποσοστό αυτών που πιστεύουν στον Θεό εκτός από ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στον κυπριακό Τύπο, οι κάτοικοι των Φιλιππίνων είναι οι πιο πιστοί στον κόσμο, αντίθετα με τους Σκανδιναβούς ή τους κατοίκους των χωρών του πρώην ανατολικού μπλοκ, ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι εκείνοι που πιστεύουν περισσότερο στον Θεό.

Οι χώρες που πιστεύουν πιο πολύ στον Θεό είναι συχνά οι καθολικές, ειδικά οι αναπτυσσόμενες χώρες. Σε αυτές προστίθενται οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Κύπρος, σύμφωνα με την έρευνα του πανεπιστημίου. Η πίστη στον Θεό μειώνεται παντού, εκτός από τη Ρωσία, τη Σλοβενία και το Ισραήλ.

Γενικά, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είναι εκείνοι που πιστεύουν περισσότερο. Κατά μέσο όρο, το 43% των ανθρώπων άνω των 68 ετών είναι σίγουροι πως υπάρχει Θεός. Στους μικρότερους των 27 ετών το ποσοστό αυτό είναι 23%. (ethnos.gr)