Ο μητροπολίτης Σύρου στη Φολέγανδρο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/04/2012

Οι ιερές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος και του Πάσχα, τελέσθηκαν σε όλα τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως με κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη, σύμφωνα με τα καταρτισθέντα Προγράμματα, τις οποίες παρακολούθησαν με ευλάβεια πλήθος πιστών και επισκεπτών.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου, 16 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος θα πλεύσει προς ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ και το εσπέρας θα χοροστατήσει κατά τον εόρτιο Εσπερινό στον Ι. Ναό της Παντανάσσης στο Κάστρο, με την ευκαιρία του τοπικού έθους της επί τριήμερον λιτανείας της ιεράς Εικόνος της Παντανάσσης σε όλο το νησί.

Την Τρίτη της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Τετάρτη  της Διακαινησίμου, 18 Απριλίου, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ και το απόγευμα θα τελέσει εόρτιο Εσπερινό και Θυρανοίξια ιερού Παρεκκλησίου στην περιοχή «Ληνώ».

 

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου, 19 Απριλίου, θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ και αμέσως μετά θα πλεύσει με ταχύπλοο σκάφος στη ΣΙΚΙΝΟ και θα χοροστατήσει κατά τον εόρτιο Εσπερινό στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής.

Το απόγευμα, με το ίδιο σκάφος θα   μεταβεί στην ΑΝΔΡΟ και θα τελέσει τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Επισκοπείου, περιοχής Κορθίου.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 20 Απριλίου, θα ιερουργήσει στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας), στην περιοχή Μπατσίου.

Το εσπέρας, θα πλεύσει στη ΜΥΚΟΝΟ.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου, θα ιερουργήσει στο Παρεκκλήσιο του αγίου Θωμά, στην περιοχή «Μαράθι» και το απόγευμα θα επιστρέψει στην ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ.

Την Κυριακή του Θωμά, 22 Απριλίου, θα ιερουργήσει στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναστάσεως τοῦ Σωτήρος, στον λόφο Βροντάδο της Ερμούπολης. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα χοροστατήσει κατά τον Μέγα Εσπερινό στον εορτάζοντα Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως και στη συνέχεια θα προστεί της λιτανείας της ιεράς εικόνας του Αγίου.

                                          

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ερμούπολη, 16 Απριλίου   2012