Ιερέας σε ρόλο …ντεντέκτιβ σώζει ναό από ιερόσυλους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 11/04/2012

Η παρατηρητικότητα του εφημέριου της εκκλησίας της Παναγίας της Φανερωμένης στη Λιθακιά Ζακύνθου οδήγησε τους αστυνομικούς στην εξάρθρωση σπείρας ιερόσυλων, που εισέβαλαν σε ναούς του νησιού και έκλεβαν πολύτιμα τάματα και εκκλησιαστικά είδη.
     
Ο ιερέας είδε τους δράστες να κάνουν αναγνώριση του χώρου προσποιούμενοι τους προσκυνητές και υποψιάστηκε ότι κάτι ετοίμαζαν, γιατί λίγες ημέρες πριν κάποιοι είχαν κόψει με τροχό τις σιδεριές στην πίσω θύρα του ναού αλλά έφυγαν βιαστικά παίρνοντας μόνο έναν πανάκριβο χρυσό σταυρό. Έτσι, όταν οι ύποπτοι έφυγαν από την εκκλησία με ένα ασημί ΝissanAlmera, ειδοποίησε την Αστυνομία.
     
Ο 21χρονος Έλληνας ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εντοπίστηκε στον Λαγανά, ανακρίθηκε και ομολόγησε ότι, μαζί με δύο Βορειοηπειρώτες ηλικίας 16 και 22 χρόνων και έναν 18χρονο Αλβανό, σχεδίαζαν να διαρρήξουν για δεύτερη φορά το ναό και να αρπάξουν τα υπόλοιπα αφιερώματα!

Με την ίδια μέθοδο, δηλαδή με τροχό, είχαν διαρρήξει από τα τέλη Φεβρουαρίου συνολικά πέντε εκκλησίες στο Καλαμάκι, το Κερί, την Μπόχαλη, το Αργάσι και την πόλη της Ζακύνθου από τις οποίες έκλεψαν πλήθος από τάματα και τιμαλφή μεγάλης αξίας! Τα υπόλοιπα τρία μέλη της σπείρας συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα όλοι μαζί, ενώ ερευνάται αν έκαναν κλοπές και από άλλους ναούς. (πηγή Βest.gr)