Δυστυχώς θα υπάρξει και συνέχεια!

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 08/08/2016

Προ ημερών  ομάδα αυτοαποκαλούμενη " ομάδα αντιεξουσιαστών" εισέβαλε στον μητροπολιτικό ναό της Θεσσανολίκης. Τότε σχολιάσαμε "ήταν να μην γίνει η αρχή..." και δυστυχώς λίγες μέρες αργότερα επιβεβαιωθήκαμε. Σήμερα εκφράζουμε την ανησυχία μας μήπως την επόμενη φορά υπάρξουν θύματα, από εισβολή-επίθεση που θα πραγματοποιήσουν ομάδες που θα αυτοαποκαλούνται όπως επιθυμούν για να προσδώσουν στην ενέργειά τους ...πολιτική διάσταση.

Και γιατί θα υπάρξει συνέχεια; Απλά γιατί υπάρχει προκλητική ανοχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι και τις προηγούμενες μέρες ιεροί ναοί ανά τη χώρα (Ι.Ν. Αγ.Βασιλείου επί της οδού Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής επί της οδού Ακαδημίας κ.ά.) έγιναν στόχος βεβήλωσης από αντιεξουσιαστές.
 

 

Σε μία από τις πρόσφατες αναλήψεις ευθύνης για παρόμοιες επιθέσεις, σε ανάρτηση στο Διαδίκτυο γινόταν λόγος ότι επρόκειτο για «ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας Α.Ε σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων...».
 

Ε­πί­θεση στον προ­αύ­λειο χώρο του κτιρίου της Ιεράς Συ­νό­δου

 

          Μετά την ει­σβολή σε Ι­ερό Ναό της Θεσ­σα­λο­νί­κης και επιθέσεις σε άλλους Ιερούς Ναούς, σή­μερα στις 3:00 π.μ. ο­μάδα α­γνώ­στων ε­πι­τέ­θηκε με πε­ρί­που 10 βόμ­βες μο­λό­τωφ στον προ­αύ­λειο χώρο του κτιρίου της Ι­ε­ράς Συνόδου. Το κτί­ριο της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου δεν έ­χει ο­ποι­α­δή­ποτε α­στυ­νο­μική προ­στα­σία. Από την νυ­κτε­ρινή ε­πί­θεση κα­τα­στρά­φηκε ένα υ­πη­ρε­σι­ακό αυ­το­κί­νητο και το ι­δι­ω­τικό αυ­το­κί­νητο υ­παλ­λή­λου. Η ά­μεση ε­πέμ­βαση της Πυ­ρο­σβε­στι­κής Υ­πη­ρε­σίας α­πέ­τρεψε τα χει­ρό­τερα. Μα­κάρι να γί­νει πλήρως κα­τα­νο­ητό στην κοι­νω­νία μας ότι οι τρο­μο­κρα­τι­κές ε­νέρ­γειες δεν ε­ξυ­πη­ρε­τούν κα­νέ­ναν και να ε­πι­κρα­τή­σει η ει­ρήνη και η κα­ταλ­λαγή του Θεού με­ταξύ των αν­θρώ­πων.  Ευ­χό­μα­στε ο Θεός να συγ­χω­ρεί τους δρά­στες.

 

 

 

Εκ του Γρα­φείου Τύ­που της Ι­ε­ράς Συ­νό­δου