Ο Κερνίτσης στο Λεόντιο για την εορτή του Αγ. Ανδρέα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/07/2016
Την Κυριακή 10 Ιουλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στο χωριό Λεόντιο (παλαιά Γουρζούμισσα)  προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος καθιέρωσε κατ’ έτος να τελείται, εντός  του Ιουλίου, Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέου στο Λεόντιο, εις ανάμνησην της διελεύσεως και της διδαχής του Πρωτοκλήτου των Αποστόλων από την περιοχή. 
 
Στον τόπο πλησίον του Ιερού Ναού του Αποστόλου Ανδρέου, σώζονται πέτρες με τυπώματα πελμάτων, τα οποία αποδίδονται στον Απόστολο Ανδρέα.
 
Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, παίρνοντας αφορμή από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ιδιαιτέρως από το χωρίο:«ἐμβλέψατε εἰς τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ, ὅτι οὐ σπείρουσιν οὐδὲ θερίζουσιν οὐδὲ συνάγουσιν εἰς ἀποθήκας καὶ ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος τρέφει αὐτά· οὐχ ὑμεῖς μᾶλλον διαφέρετε αὐτῶν;…», τόνισε την εμπιστοσύνη που θα πρέπει να έχει ο άνθρωπος στην πρόνοια του Θεού και όχι στα υλικά αγαθά. 
 
Στην Θεία Λειτουργία παρέστη ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος καθώς και πλήθος πιστών από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. 
 
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας μικρή μαθήτρια πού κατάγεται από το Λεόντιο, απήγγειλε ποίημα που αναφέρεται στο χωριό και στα φτωχά ξωκκλήσια του.