Ο μητροπολίτης Γλυφάδας εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα.  Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ανακοινωθέν που εξεδόθη από τη ΔΙΣ.

Είναι πρώτη φορά που ο μητροπολίτης Γλυφάδος μεταβαίνει στα Ιεροσόλυμα ως εκπρόσωπος  της Εκκλησίας της Ελλάδος για το Άγιο Φως και δηλώνει βαθύτατα συγκινημένος.

Στο ανακοινωθέν της ΔΙΣ αναφέρονται τα εξής:

«Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012, στην τρίτη Συνεδρία Της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά την σημερινή Συνεδρία :

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενημερώθηκε από την Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, ότι για το έτος 2011 δαπανήθηκαν περίπου ενενήντα έξι εκατομμύρια ευρώ, (95.823.175,50 €), για την συντήρηση και την λειτουργία των Ιδρυμάτων και για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Η Εκκλησία της Ελλάδος ασκεί ένα τεράστιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο προς ανακούφιση των πασχόντων και αναξιοπαθούντων αδελφών μας, το οποίο επιτελείται με επτακόσια (700) περίπου Ιδρύματα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις.

Επίσης, με την μέριμνα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων, προσφέρονται καθημερινά περισσότερες από 50.000 μερίδες φαγητού, σε συνανθρώπους μας που καταφεύγουν στα συσσίτια της Εκκλησίας.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δέχθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) και ενημερώθηκε για τους τρόπους και τις προοπτικές αναπτύξεως του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο, να εκπροσωπήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός κατά το Μεγάλο Σάββατο, στα Ιεροσόλυμα.

Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου».