Άνθιμος Vs Άνθιμου

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 18/01/2011

Σε άρθρο του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, σε απάνθρωπες τακτικές και σε εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους, που θα αποβούν μομφή για τον πολιτισμό μας- τουλάχιστον τον ελληνικό- δεν είναι λύση.  Το συρματόπλεγμα  δεν είναι λύση. Είναι απέλπιδα προσπάθεια, εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, που παραπέμπει σε άλλες περιοχές και σε άλλες εποχές…»

Στο άλλο «στρατόπεδο» τώρα:Υπέρ της δημιουργίας του φράχτη στον Έβρο για την παρεμπόδιση της εισόδου λαθρ ομεταναστών στην Ελλάδα, τάσσεται ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος. Σε πρόσφατο κήρυγμά του σημείωσε ότι «εδώ και δεκαπέντε χρόνια» προειδοποιούσε για τις επιπτώσεις της αυξημένης λαθρομετανάστευσης, υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικοί «άργησαν να πάρουν αποφάσεις» και συμμερίστηκε τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να φύγουν από τη χώρα.
Μάλιστα, ζήτησε και την κατασκευή δεύτερου φράκτη: «Να γίνει ο φράχτης στον Έβρο, στο σημείο που λένε, αλλά όχι μόνον εκεί, να γίνει και στο κάτω μέρος, στο χωριό Πόρος, όπου περνάνε του κόσμου οι λαθρομετανάστες κάθε μέρα».