Θεία Λειτουργία στο Κοιμητήριο από το μητροπολίτη Κορίνθου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

 Το Σάββατο 7 Απριλίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την ανάσταση του φίλου του Χριστού Λαζάρου, θαύμα που μας υπενθυμίζει την κοινή ανάσταση όλης της ανθρωπότητας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κορίνθου θα τελέσει την Θ. Λειτουργία στον Ι. Προσκυνηματικό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στο Νεκροταφείο Κορίνθου, και ώρα 08.00’ π.μ.

Η συγκεκριμένη Θ. Λειτουργία καθιερώθηκε να τελείται αυτή την ημέρα στο χώρο του Κοιμητηρίου Κορίνθου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των «κεκοιμημένων» συγγενών μας, που αναπαύονται εκεί με την ελπίδα της αναστάσεως αλλά και υπέρ των ψυχών των «απανταχού της γης θανόντων συμπατριωτών μας Κορινθίων».

 Παρακαλούνται οι πιστοί να προσέλθουν το Σάββατο του Λαζάρου το πρωΐ στον Ι. Ναό του Κοιμητηρίου για να ενώσουν τις προσευχές τους μαζί με τον Επίσκοπό τους υπέρ των κεκοιμημένων συγγενών τους, εκδηλώνοντας έτσι τα αισθήματα αγάπης των προς τους προαπελθόντες προσφιλείς τους εν όψει και της εορτής του Πάσχα, που είναι η εορτή της νίκης κατά του θανάτου δια της αγάπης.      ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ