Oδοιπορικό προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

(του Σπύρου Παπαγεωργίου) 

Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την Μ. Εβδομάδα, που θα προσέλθουμε όλοι στους ιερούς ναούς για να προσκύνησουμε το Νυμφίο Ιησού Χριστό, να συμπορευθούμε μαζί του στα Πάθη, τη Σταύρωση, την Ταφή και με προσμονή μεγάλη να πανηγυρίσουμε την ένδοξό Του Ανάσταση.

Μια τέτοια πρόγευση λάβαμε χθες το βράδυ, στη κατανυκτική βραδιά με ύμνους της Μ. Εβδομάδος που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ένα οδοιπορικό προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, παρουσιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως από τη χορωδία νέων του ιερού ναού υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου Δημητρίου Αποστολάκη και με τη συμμετοχή επίλεκτων ιεροψαλτών από ιερούς ναούς της τοπικής και άλλων μητροπόλεων. 

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή των Πρωτοψαλτών Αναστάσιου Δρακόπουλου (Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός Νέας Χαλκηδόνας), Θωμά Κραβαρίτη (Αγ.Τριάδα Πετρουπόλεως), Ευστάθιου Καστελιώτη (Αγ. Παύλος οδού Ψαρών) και Ζαχαρία Κοντοφρύδη (Αγ. Δημήτριος Ν.Φαλήρου).
Παρέστησαν ο Δήμαρχος, ο κλήρος και πλήθος κόσμου που κατέκλησε τον ιερό ναό, τιμώντας με την παρουσία τους τους οργανωτές.
Τον απουσιάζοντα Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, εκπροσώπησε ο Αρχιεράτικος Επίτροπος της Μητροπόλεως π. Εμμανουήλ Σέρβος ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους Ιεροψάλτες, τους Ισοκράτες και τη νέανική χορωδία για τη προθυμία και τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Λαμπαδάριο του Αγ. Δημητρίου Πετρουπόλεως Δημήτριο Αποστολάκη για το συντονισμό, την οργάνωση της εκδήλωσης και τις άοκνες προσπάθειες που κάνει για να υπάρχει η αυτή η νεανική χορωδία που απαρτίζει το δεξιό αναλόγιο στη Β' Θεία Λειτουργία που τελείται τις Κυριακές, μυώντας έτσι νέα παιδιά στη βυζαντινή μουσική Ευχήθηκε να υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και προσπάθειες στο μέλλον.
Στο τέλος εψάλη από όλους τους συμμετέχοντες ο ύμνος "Τὴν Ανάστασίν σου, Χριστὲ Σωτήρ, Ἄγγελοι ὑμνοῦσιν ἐν οὐρανοῖς, καὶ ἡμᾶς τοὺς ἐπὶ γῆς καταξίωσον ἐν καθαρᾷ καρδίᾳ σὲ δοξάζειν"