Ανάστατοι οι κληρικοί για τις φήμες περί διακοπής της μισθοδοσίας τους

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 04/04/2012

Ανάστατοι είναι οι κληρικοί ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, σύμφωνα με τις οποίες «το μνημόνιο προβλέπει από τον Ιούνιο της διακοπή της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος». Ο Ι.Σ.Κ.Ε (φωτο ο πρόεδρος π. Γεώργιος Σελλής) απέστειλε επιστολή στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους συνοδικούς μητροπολίτες με την οποία τους καλεί να ενημερώσουν τους κληρικούς  τί πραγματικά συμβαίνει.

Η επιστολή του ΙΣΚΕ αναφέρει τα εξής:

 

«Μακαριώτατε Άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Συνοδικοί,

Τήν 2αν Απριλίου έ.έ. στην τηλεοπτική εκπομπή της δημοσιογράφου κ. Έλλης Στάη στη ΝΕΤ, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «Τόν Ιούνιο θα διακοπεί η μισθοδοσία των κληρικών από το Κράτος, διότι έτσι έχει συναποφασιστεί στό Μνημόνιο πού υπεγράφη».

Ως ήταν φυσικό από την ως άνω δήλωση έχουν αναστατωθεί όλοι οι κληρικοί καί τα χιλιάδες μέλη των οικογενειών τους καί καθημερινά δεχόμεθα από όλα τα σημεία της Πατρίδος μας τηλεφωνικές κλήσεις.

Διά την αποφυγή γενικότερης αναστατώσεως του Ιερού Κλήρου, υϊκώς παρακαλούμεν Υμάς, όπως παράσχετε ημίν έγκυρη ενημέ-ρωση διά το αληθές ή μη, της ως άνω δηλώσεως .

Μετά του προσήκοντος σεβασμού

Διά το Δ.Σ. Ι.Σ.Κ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

 

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής