Ποιμαντική επίσκεψη του μητροπολίτη Χρυσοστόμου στη Β. Εύβοια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του Ιερείς, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.

Την Παρασκευή το απόγευμα και αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου μετέβη πλησίον του εν τω μεταξύ κοιμηθέντος Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, μετέβη και χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, με συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Το Σάββατο του Ακαθίστου 31 Μαρτίου το πρωί λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, ενώπιον του λειψάνου του κοιμηθέντος π. Κυρίλλου, συλλειτουργούντων αρκετών Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων και ομίλησε περί του μακαριστού Καθηγουμένου.

Στη συνέχεια και περί ώρα 12 μ. τέλεσε, μαζί με τους αγίους Αρχιερείς Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, πολλούς Ιερείς και πλήθος ευσεβών χριστιανών (φωτο Χρήστου Βασιλείου), την εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Κυρίλλου.Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας μίλησε με συγκινητικούς λόγους για τον μακαριστό Γέροντα, μετέφερε δε σε όλους τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.   Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την εξόδιο Ακολουθία του Γέροντος Κυρίλλου επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

Το βράδυ υποδέχθηκε στην Λίμνη τον προσκληθέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και τον συνοδό του Διάκονο Δωρόθεο. Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών 1 Απριλίου το πρωί συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως» όπως ονομάζεται, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Παροναξίας και με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, εξήγησε το ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Θεού.Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου μας.