Τρισάγιο από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στο Μνημείο Πεσόντων Ρώσων Στρατιωτών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/03/2011

Αντιπροσωπεία της Ρωσικής πόλης Σοσνόβιι Μπορ (πρώην Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη), συναντήθηκε σήμερα  με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο.

Ο κ. Ανθιμος με την Ρώσικη αντιπροσωπεία μετέβη στο Μνημείο Πεσόντων  Ρώσων Στρατιωτών που βρίσκεται στο Πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας και τέλεσε Τρισάγιο ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων.


Για όσους δεν γνωρίζουν το ρυμοτομικό σχέδιο της Αλεξανδρούπολης σχεδιάστηκε από τους Ρώσους μηχανικούς του 9ου Συντάγματος της 3ης Μεραρχίας, από την πόλη Σταροϊνγέρμαν Λάνσκη, κοντά στην Αγία Πετρούπολη, όταν στα τέλη του ρωσοτουρκικού πολέμου 1876-1878, κατέβηκαν με το Στρατό του Συντάγματος, μέχρι τη θρακική ακτή του τότε Δεδέ-αγατς. Αρκετοί Ρώσοι στρατιώτες πέθαναν εκεί από επιδημία τύφου.


   Η εξαμελής αντιπροσωπεία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη,  με στόχο την αδελφοποίηση των δύο δήμων και τη συνεργασία στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Η αδελφοποίηση αναμένεται να ολοκληρωθεί με την επίσκεψη της ελληνικής αποστολής στην Σοσνόβιι Μπορ, το Μάιο.