Χριστιανός υπουργός του Πακιστάν νεκρός από τις σφαίρες των δολοφόνων του

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 03/03/2011

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν την Τετάρτη (2 Μαρτίου)  τον μοναδικό Χριστιανό υπουργό της πακιστανικής κυβέρνησης αρμόδιο για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σαχμπάζ Μπάτι, στο Ισλαμαμπάντ.

O Shahbaz Bhatti. ήταν ο μόνος Χριστιανός μέλος της Κυβερνήσεως του Πακιστάν. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των Μεινοτήτων και αγωνίστηκε για την θρησκευτική ελευθερία στο Πακιστάν και την κατάργηση του νόμου περί βλασφημίας, ο οποίος προβλέπει την θανατική ποινή για όποιον προσβάλει το Κοράνι ή τον Μωάμεθ.

Η Ιερά Μητρόπολις Χόνγκ Κόνγκ και Απω Ανατολής  είχε άριστη συνεργασία με τον δολοφονηθέντα Υπουργό. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Shahbaz Bhatti υπήρξε ένας γενναίος αγωνιστής των θρησκευτικών ελευθεριών στο Πακιστάν και έδωσε την ζωή του για την υπεράσπιση των Μεινοτήτων στο Πακιστάν. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε να είναι ο τελευταίος θάνατος που οφείλεται στον θρησκευτικό φανατισμό και στην πολύπαθη χώρα του Πακιστάν να επικρατήσει ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και θρησκευτική ελευθερία.