Ι.Μ. Μαντινείας: Λαός, Εκκλησία και Στρατός τίμησαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2012

(του π. Ιωάννη Σουρλίγγα) Την Κυριακή 25ηΜαρτίου 2012, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προεξήρχε στις εορταστικές εκδηλώσεις δια τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου και τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας  Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τριπόλεως, όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εχοροστάτησε στην επίσημο Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή και Παλιγγενεσία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ευστόχως ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Πραχαλιά, τακτικό μέλος της Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ετέλεσε Ιερό Μνημόσυνο στο Μνημείο των Πεσόντων της Πλατείας Άρεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και του Ελληνικού Στρατού.

 Εν συνεχεία  τα νέα παιδιά της Τριπόλεως χόρεψαν Ελληνικούς Παραδοσιακούς  Χορούς στην πλατεία Άρεως. Πλήθος κόσμου, Αρχόντων, Στρατιωτικών και Εκπροσώπων των Φορέων του Νομού μας και του τόπου μας, συμμετείχε και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου που είχε καταρτιστεί εκ της Περιφερείας Πελοποννήσου.     + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας