Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ: «Οδηγός μας οι αρετές της Παναγίας μας»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/03/2012

Στις 24 και 25 Μαρτίου Εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει ο ιερός ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού.

 

Έτσι το Σάββατο το πρωΐ τελέστηκε Ακολουθία τοῦ Ὄρθρου καί τῆς Θείας Λειτουργίας τοῦ Ἱεροῦ Χρυσοστόμου, ενώ το απόγευμα με λαμπρότητα τελέστηκε Μέγας  Ἀρχιερατικὸς Ἑσπερινὸς μετ' ἀρτοκλασίας καὶ θείου κηρύγματος ὑπὸ τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Δανιήλ.

 

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης αναφέρθηκε στις αρετές της Παναγίας: την Πίστη, τη Σύνεση, την Υπακοή και την Ταπείνωση. «Αυτές τις αρετές πρέπει να έχουμε σήμερα όλοι οδηγό μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο σεβασμιότατος.

Το βράδυ και έως τη μία τα ξημερώματα τελέστηκε ιερά Αγρυπνία.

 

Στην κατάμεστη από πιστούς εορτάζουσα εκκλησία το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με απόλυτη τάξη και σε αυτό συνέβαλε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και ο πρόεδρός του Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Σιδέρης.

 

Αύριο Κυριακή, θα τελεστεί  Ἀρχιερατικὴ θεία Λειτουργία μετὰ κηρύγματος, ἱερουργοῦντος τοῦ Μητροπολίτου κ.κ. Δανιήλ, ενώ στις 10:15 π.μ. θα ακολουθήσει Δοξολογία ἐπὶ τῇ Ἐθνικῇ  Ἑορτῇ .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του ιερού ναού το απόγεμα θα τελεστεί Μεθεόρτιος Ἑσπερινὸς καὶ Ἱερὰ Παράκλησις πρὸς τὴν Ὑπεραγίαν Θεοτόκον.