Μητρόπολη Ιωαννίνων και αγροτική ανάπτυξη

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 23/05/2016

Με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, που πρωτοπορεί στην αγροτική ανάπτυξη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ασχολείται στην κτηνοτροφία με τις αυτόχθονες φυλές κι αξιοποιεί εγκαταληφθέντα  αγροκτήματα στην Ήπειρο, συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης. 

Πράγματι, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έθεσε στο τραπέζι της συνεργασίας την υλοποίηση του σχεδίου της Ι. Μητρόπολης Ιωαννίνων που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των βοσκοτόπων και των αγρών ιδιοκτησίας της Ιεράς Μονής Βελλάς και άλλων μικρότερων Ιερών Μονών, την ίδρυση και λειτουργία κτηνοτροφικών (αιγοπροβατροφικών) μονάδων με ζώα αυτοχθόνων φυλών, καθώς και την προοπτική ίδρυσης τυροκομείου για την αξιοποίηση του γάλακτος  με παραγωγή φέτας, ώστε να υποστηρίζονται και τα προνοιακά ιδρύματα της Μητροπόλεως (Γηροκομείου, Ορφανοτροφείου, Οικοτροφεία, Παιδικός Σταθμός). 

Το υλοποιούμενο από την Ιερά Μητροπολίτη Ιωαννίνων πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το οποίο περιλαμβάνει και την φύτευση αμπελώνα σε μοναστηριακές εκτάσεις, δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στον πρωτογενή τομέα στον Νομό Ιωαννίνων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης αξιολόγησε  θετικότατα την προσπάθεια που έχει αναληφθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Επεσήμανε ότι είναι καθοριστική η πρωτοβουλία για την τοπική οικονομία, αφού μέσω αυτής  ξαναμπαίνουν στην παραγωγή της Ηπείρου ακαλλιέργητα χωράφια , βοσκότοποι και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που είχαν εγκαταλειφθεί, δημιουργούνται δεκάδες νέες θέσεις εργασίας στον αγροτικό, κτηνοτροφικό, αμπελουργικό και τυροκομικό τομέα. Υπογράμμισε ότι το αναπτυξιακό σχέδιο της Μητρόπολης Ιωαννίνων , που υποστηρίζει συνδυαστικά τόσο τις Μονάδες Κοινωνικής Πρόνοιας όσο και τις Εκπαιδευτικές Δράσεις και  τα Εκκλησιαστικά Ιδρύματα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση.

 

Εν κατακλείδει διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μία σειρά θεμάτων που απαιτούν τις  συνέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015- 2020 αφ' ενός και της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων αφ' ετέρου, για την ευόδωση των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί και την στήριξη της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, συνέργειες τις οποίες το ΥΠΑΑΤ είναι πρόθυμο να υλοποιήσει.

Αρχείο Ειδήσεων
<Μάιος 2024>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.