Ιερατική Σύναξη Ενορίας Λανθίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/05/2016

Ευρισκόμενοι στην περίοδο του Πεντηκοσταρίου και μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, το πρωΐ της Πέμπτης 19 Μαΐου ε,έ, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λανθίου, πραγματοποιήθηκε η τελευταία Μηνιαία Ιερατική Σύναξη (λόγω της Θερινής περιόδου), των Εφημερίων των Αρχιερατικών Περιφερειών Πύργου και Ωλένης, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την μικρή δεξίωση που παρέθεσε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού στο Ενοριακό τους κέντρο, ακολούθησε η προγραμματισμένη εισήγηση, από τον Αισεσιμολογιότατο π. Γεώργιο Κάμπρα, Εφημέριο της Ενορίας Λανθίου, Καθηγήτη Θεολογίας και Πληροφορικής με θέμα: «Ενημέρωσις των Εφημερίων δια την χρήσιν νέων τεχνολογιών (Η/Υ), προς επικοινωνία των ενοριτών και δη μετά των νέων».

Κατά την παρουσίαση της εμπεριστατωμένης εισηγήσεώς του ο π. Γεώργιος, μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «οι νέες τεχνολογίες δηλαδή οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και το Διαδίκτυο προσφέρουν στην Εκκλησία μας, μία επιπλέον δυνατότητα ασκήσεως του πολυποίκιλου πνευματικού της έργου, μέσα σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται και εξελίσσεται ραγδαία. Το διαδίκτυο ειδικότερα με όλες τις δυσκολίες και τους κινδύνους που εγκυμονεί, μπορεί να γίνει ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο πίστεως, μορφώσεως, ενημερώσεως και πραγματικής ψυχαγωγίας, όταν μάλιστα ευρίσκεται σε υπεύθυνα χέρια τα οποία γνωρίζουν να το χειρίζονται με μέτρο, διακριτικότητα και σύνεση».

Μετά την ενδιαφέρουσα αυτή εισήγηση, ακολούθησε ευρεία εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Αθανασίου, καθώς επίσης του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιδεσιμολογιότατου π. Ηλία Παπαγγελή και των παρισταμένων Εφημερίων επί του θέματος της εισηγήσεως, καθώς επίσης και για άλλα θέματα Λειτουργικής και Πνευματικής φύσεως.

Τέλος το Σάββατο 11 Ιουνίου ε. έ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πύργου, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Ιερατική Σύναξη, όπου θα συμμετέχουν όλοι οι Εφημέριοι των Αρχιερατικών Περιφερειών της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Σύναξη αυτή θα αρχίσει με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα προστεί ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει εισήγηση υπό του ιδίου και ευρεία συζήτηση για θέματα Λειτουργικά, Διοικητικά και Πνευματικά, εν όψει της Θερινής περιόδου.

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ