Επίσκεψη του Δημάρχου της Πάρμα στον Μητροπολίτη Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/05/2016

Το πρωί της Τετάρτης 18 Μαίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος υποδέχτηκε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως το Δήμαρχο της Πάρμα κ. Federico Pizzaroti, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόξενο της Ιταλίας στην Κέρκυρα κ. Giancarlo Bringiotti .

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ιταλίας και της Κέρκυρας, ενώ επεσήμανε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Κέρκυρα κάνει μεγάλο αγώνα για να βοηθήσει τους ανθρώπους που δυσκολεύονται λόγω της κρίσης. Τόνισε ακόμη το γεγονός ότι η Ορθοδοξία, χάρις στην παράδοσή της, δίνει μαρτυρία αγάπης σε όλους, ενώ η Κέρκυρα διατηρεί στοιχεία της ιταλικής κουλτούρας τόσο στην αρχιτεκτονική, όσο και στην ιδιοσυγκρασία των ανθρώπων.

Ακόμη συζητήθηκε εκτεταμένα το θέμα του θρησκευτικού αποχρωματισμού, το οποίο αντιμετωπίζει και η Ιταλία, όπως επίσης και αυτό της οικονομικής κρίσης που μαστίζει όλες τις χώρες της Μεσογείου, καθώς και το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος της Πάρμα βρίσκεται στην Κέρκυρα με αφορμή τις τελετές μνήμης για τους στρατιώτες της ιταλικής μεραρχίας Acqui, που έπεσαν στην Κέρκυρα το 1943.