Γιορτή Λήξης Ενοριακών Νεανικών Συντροφιών Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/05/2016

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Λήξης των Νεανικών Κατηχητικών Συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.  Τους Ιερείς, τα παιδιά και τους παριστάμενους Γονείς καλωσόρισε στο Ναό ο Υπεύθυνος Ιερέας Νεότητος, πρεσβ. Αντώνιος Μπεζαΐτης, ο οποίος κάλεσε όλους να ψάλλουν το «Χριστός Ανέστη». Η εκδήλωση ξεκίνησε με χιουμοριστικό σκετς στο οποίο συμμετείχαν παιδιά, αγόρια και κορίτσια του Προκατηχητικού, Κατωτέρου και Μέσου Κατηχητικού. Με τον χαρακτηριστικό, μοναδικό τρόπο που διακρίνει τα παιδιά, μεταφερθήκαμε νοητά σε μια σχολική αίθουσα όπου παρακολουθήσαμε τον διάλογο μεταξύ δασκάλας και παιδιών. Στην συνέχεια τα παιδιά της παιδικής χορωδίας των Κατηχητικών Νεανικών Συντροφιών μας, απέδωσαν άψογα γνωστά κατηχητικά τραγούδια. Την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Ανωτέρου που με την σειρά τους ολοκλήρωσαν τις καταπληκτικές ερμηνείες σε διδακτικό επίσης σκετς.

Στο σημείο αυτό τον λόγο πήρε ο π. Αντώνιος για να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 1ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε από την Ενοριακή Νεανική Εστία του Ναού. Με σχετικές προβολές γνωστοποιήθηκαν τα ονόματα των συμμετεχόντων στις δύο ηλικιακές κατηγορίες Δημοτικού και Γυμνασίου-Λυκείου και παρουσιάστηκαν οι φωτογραφίες τους. Αμέσως μετά η κ. Ελένη Γλύνη, Εικαστικός – Ζωγράφος και Μέλος της κριτικής επιτροπής, εξήγησε σε όλους ορισμένα χαρακτηριστικά των φωτογραφιών που διακρίθηκαν. Σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος δόθηκε σχετικό Αναμνηστικό Δίπλωμα για την συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό και δόθηκαν τα χρηματικά έπαθλα στους νικητές.

Λίγο πριν την δροσερή έκπληξη που περίμενε όλους στο προαύλιο του Ναού, ξεναγηθήκαμε στις Κατασκηνωτικές Εγκαταστάσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και θυμηθήκαμε όμορφες κατασκηνωτικές στιγμές. Το βίντεο του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας παρουσιάζει την κατασκηνωτική ζωή που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αθλητισμό, εργαστήρια, μπάνιο στις πισίνες, λειτουργική ζωή, μουσικές και κινηματογραφικές βραδιές κ. α. Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε με τον διδακτικό του λόγο ο Πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, πρωτ. Αθανάσιος Γιακουμάκης. Ο π. Αθανάσιος κάλεσε τα παιδιά να μην ξεχάσουν ούτε στις καλοκαιρινές τους διακοπές τον Χριστό, την Εκκλησία και την Λειτουργική Ζωή.  

Όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικά από τους Κατηχητές - Κατηχήτριές τους και …..οι χοροί ξεκίνησαν! Ομάδα κοριτσιών χόρεψε παραδοσιακούς χορούς ενώ όλοι, παιδιά και Γονείς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσερό παγωτό.  Οι Ιερείς, οι Κατηχητές και Κατηχήτριες εύχονται σε όλους

Καλό & Ευλογημένο Καλοκαίρι!!

 

Εκ της Ενοριακής Νεανικής  Εστίας