Ο Ιερώνυμος και ο υπουργός Παιδείας στην παρουσίαση της Αρθρογραφίας του μακαριστού Χριστοδούλου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/03/2012

Ο Δ΄ Τόμος των Έργων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, θα παρουσιαστεί επισήμως στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς Βιβλίου στην Αθήνα (Πεζμαζόγλου 5), την Δευτέρα 26 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄ και του Υπουργού Παιδείας κ. Γεωργίου Μπαμπινιώτη.

 

Ο εν λόγω Τόμος περιλαμβάνει το 1οΜέρος της Αρθρογραφίας του αειμνήστου Πρωθιεράρχου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος από το 1981 έως το 1998. Ο Τόμος είναι έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και των εκδόσεων «Ακρίτας», ενώ έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις που περιλαμβάνουν τα Εγκύκλια κείμενα (Ποιμαντορικά, Λειτουργικά και Εόρτια) του Μακαριστού Χριστοδούλου και ως Μητροπολίτου Δημητριάδος και ως Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος.

 

Τον 4οΤόμο θα παρουσιάσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου.

 

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και εκπρόσωπος των εκδόσεων «Ακρίτας» και θα κατακλείσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Θα συντονίσει ο Επιμελητής των Έργων του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου.

 

Εκ του Γραφείου Τύπου