Μεσογαίας Νικόλαος: «Μας ρίξανε στο λάκκο των λεόντων…»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 20/03/2012

«Μας ρίξανε στο λάκκο των λεόντων και τώρα μας λένε να διαλέξουμε ποιο λιοντάρι μας αρέσει για να μας φάει», ήταν το εύστοχο σχόλιο του μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου για τις εκλογές ο οποίος ήταν χθες το βράδυ προσκεκλημένος στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Netweek» (NET).

Ο μητροπολίτης μεταξύ άλλων εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ουδείς εκ του πολιτικού συστήματος παραιτήθηκε, ή απολογήθηκε για την κατάσταση που έχουμε φθάσει σήμερα.

Επίσης κάλεσε τους νέους να κάνουν την επανάστασή τους όπως ο ίδιος άλλωστε τους λέγει κάθε φορά που συζητά μαζί τους, αλλά «δεν είναι επανάσταση τα γιαουρτώματα και τα όσα συμβαίνουν στις παρελάσεις» με τις χειρονομίες, όπως είπε χαρακτηριστικά.

 

Ο σεβασμιότατος που εντυπωσίασε με τον ζεστό του λόγο τη δημοσιογράφο (όπως η ίδια ομολόγησε), αναφέρθηκε στη μεγάλη βοήθεια που παρέχει η Εκκλησία στους αδυνάμους, ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του για τον χωρισμό Εκκλησίας Κράτους και την καύση νεκρών, ενώ έκανε αναφορά στο τελευταίο του βιβλίο που παρουσίασε η κ. Στάη.