"Κίνδυνος διάλυσης των χωριών"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/01/2016

 

Ι.Μ. Κορίνθου Στον Ι. Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Χριστού, στα Ροζενά, παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, την Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016, και τέλεσε τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τόνισε την ανάγκη να παραμείνουμε πιστοί στον Χριστό, γιατί ο άνθρωπος μακριά από τον Θεό, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο, γίνεται ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης, κάτι το οποίο παντοιοτρόπως προσπαθούν να επιτύχουν οι διάφοροι «παράγοντές», που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας και το μέλλον της. Αναφέρθηκε επίσης στην ερήμωση των χωριών και την αύξηση του πληθυσμού στα αστικά κέντρα, που θα έχει ως άμεσο αντίκτυπο την διάλυση των χωριών και των παραδοσιακών δομών τους,  πράγμα που οδηγεί στον «θάνατο» της Ελληνικής Επαρχίας και του τρόπου ζωής των Ελλήνων ως έκφραση του Πολιτισμού μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας άκουσε και απάντησε σε ερωτήματα και προβληματισμούς των Ιερέων και των συνεργατών της Εκκλησίας, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ευρωστίνης, οι οποίοι με πρώτον τον Αιδεσιμολογιώτατο κ. Ιωάννη Γιαννακά, Αρχιερατικό Επίτροπο, έσπευσαν με πολύ χαρά να συναντήσουν τον Πνευματικό τους Πατέρα και να ωφεληθούν από τον εποικοδομητικό διάλογο μαζί του ως και τις συντονιστικές για το έργο τους οδηγίες.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.