Τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Πηνειού Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/01/2016

ierovima.gr Με κάθε λαμπρότητα, ανήμερα των Θεοφανείων, τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στο Δήμο Πηνειού. Η Μπούκα Παλαιοχωρίου και το λιμανάκι της Γλύφας ήταν όπως κάθε χρόνο τα σημεία που οι κληρικοί της Ι.Μ.Ηλείας τέλεσαν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον καθαγιασμό των υδάτων.

 

Στις 11 το πρωΐ χθες πραγματοποιήθηκε κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων. Παρόντες ο δήμαρχος Πηνειού  κ. Αλέξης Καστρινός, αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι και αρκετός κόσμος. Οι κολυμβητές έπεσαν στα νερά του Ιονίου και ένας εξ αυτών ανέσυρε τον σταυρό και τον παρέδωσε στους ιερείς. Ο δήμαρχος τίμησε τον κολυμβητή  απονέμοντάς του ένα μικρό σταυρό.

 

Στις 12, στο λιμανάκι της Γλύφας Βαρθολομιού,  τελέστηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων από τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Σπανόπουλο.

Να σημειωθεί ότι στην τελετή ήταν παρόντες ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί φορείς, πολιτευτές και πλήθος κόσμου.

Οι έξι κολυμβητές αγνόησαν τα περίπου 4 μπορφόρ και έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον σταυρό. Ο κολυμβητής που έπιασε τον σταυρό και τον παρέδωσε στον π. Φιλάρετο έλαβε από τον δήμαρχο κ. Καστρινό, δώρο μια μικρή εικόνα.