"Δεν είμαι τρελός"

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 06/01/2016

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στο Αίγιο. Νωρίς το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ενώ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι , ο βουλευτής του Νομού Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης και ο τέως βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Θανάσης Νταβλούρος.

Λίγο πριν το τέλος της δοξολογίας, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο Αιγιάλειας και τους πιστούς που κατέκλυσαν το Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, προέτρεψε όλους να βρίσκονται στις επάλξεις για το Χριστό και την πίστη, την οποία όπως τόνισε, «κάποιοι μεγάλοι, Εβραίοι κυρίως, έχουν βαλθεί να την εξοντώσουν».

Για πρώτη φορά είπε, η Ελλάδα έχει επίσημα δύο θρησκείες και την Ορθόδοξη και την Μουσουλμανική, ενώ υποστήριξε ότι σε Δημοτικό Σχολείο της Θράκης, όπου ο Δήμαρχος είναι μουσουλμάνος, ζήτησε από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και Θράκης να σταματήσουν στα σχολεία οι θρησκευτικές εορτές.

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος χαρακτηριστικά είπε:

«Μπορεί να γέρασα, αλλά δεν τα έχασα. Δεν είμαι τρελός, τον παριστάνω, προκειμένου να ακουστεί η φωνή της Εκκλησίας που δυστυχώς και αυτή σιωπά».

Μαζί του και ο αδελφός του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, ο 93χρονος Γιάννης Παρασκευαΐδης, τον οποίο ο Αμβρόσιος παρουσίασε στον κόσμο.

Πηγή: aigialeia24