Η Πάτρα τιμά τον Πολιούχο της

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/11/2015

Τα γιορτινά της έχει φορέσει η Πάτρα για να τιμήσει τον πολιούχο Άγιο Ανδρέα

Από νωρίς χθες το απόγευμα οι πολίτες κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να ασπαστούν τον Σταυρό του Μαρτυρίου και την Κάρα του Αγίου Ανδρέα και να προσκυνήσουν στον τάφο του.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, κ.Μακάριος, ενώ συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες: Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου κ. Ἱερόθεος, Σερρῶν καί Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Πατρῶν κ.Χρυσόστομος καί οἱ Θεοφιλέστατοι Ἐπίσκοποι: Κερνίτσης κ. Χρύσανθος καί Τρωάδος κ. Πέτρος».

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν το πρωί της Δευτέρας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Μετά τον Όρθρο και τη θεία λειτουργία και τη λήξη της Δοξολογίας, λίγο πριν από τις 11 θα ακολουθήσει η λιτάνευση της κάρας και της εικόνας του Αγίου Ανδρέα στις κεντρικές οδούς της Πάτρας.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η Πατρινή αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία θα παραστούν εκτός απροόπτου ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρούσα θα είναι και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μαζί με τον βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρο Παπαθεοδώρου.