Ο μητροπολίτης Κερκύρας στους Αυλιώτες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/11/2015

Ι.Μ.Κερκύρας Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος το πρωί της Κυριακής 08 Νοεμβρίου 2015 ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο χωριό Αυλιώτες.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στις Τάξεις των Αγγελικών Δυνάμεων . Η Εκκλησία προβάλλει τις Αγγελικές Δυνάμεις, ώστε εμείς να τις μιμηθούμε. Ο Θεός έδωσε την ελευθερία στους Αγγέλους, όπως και στους ανθρώπους. Όπως εμείς αυτονομηθήκαμε από το Θεό, έτσι και μερικοί από αυτούς έκαναν κακή χρήση της ελευθερίας τους και αυτονομήθηκαν . Συγκεκριμένα, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, το Τάγμα του Εωσφόρου εξέπεσε από την αγάπη και κοινωνία με τον Τριαδικό Θεό και εκδιώχθηκε από τον Ουρανό. Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στάθηκε ανάμεσα στις Αγγελικές Δυνάμεις και αναφώνησε “Στώμεν καλώς”, συγκρατώντας τα υπόλοιπα Τάγματα.

Εν συνεχεία ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως ο σημερινός άνθρωπος έχει υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του. Ο εγωϊσμός και η πλεονεξία τον έχουν κάνει παράφρονα. Έχει διακόψει τη σχέση του με το Θεό. Θα πρέπει λοιπόν μιμούμενος τους Αγγέλους να αναλογιστεί ποιός είναι, να αντιταχθεί στην αμαρτία και να αποκαταστήσει την κοινωνία με το Δημιουργό του.