Επίσκεψη υφυπουργού Εξωτερικών στη Μητρόπολη Γαλλίας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/11/2015

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης, πραγματοποίησε, χθες Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας.


 

Τον κ. Αμανατίδη υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Γαλλίας, κ.κ. Εμμανουήλ, ο οποίος ξενάγησε τον Υφυπουργό Εξωτερικών στον ορθόδοξο καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, αλλά και στην έδρα στης Ιεράς Μητρόπολης Γαλλίας.


 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Αμανατίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθρησκειακού διαλόγου, ο οποίος παρακολουθεί μείζονα για την ανθρωπότητα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η ειρήνευση στην Μέση Ανατολή, επισημαίνοντας στην κατεύθυνση αυτή τη συνδρομή τόσο του Σεβασμιωτάτου, όσο και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.


 

Από πλευράς του, ο Μητροπολίτης Γαλλίας, κ.κ. Εμμανουήλ ενημέρωσε τον Υφυπουργό Εξωτερικών για την ανάληψη πρωτοβουλιών αναφορικά με την προσφυγική κρίση το προσεχές διάστημα μέσω του διαθρησκειακού διαλόγου, της Διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, καθώς και της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, τον Ιούνιο του 2016.


 

Εν συνεχεία, ο κ. Υφυπουργός πραγματοποίησε, από κοινού με τον Υφυπουργό Παιδείας, κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, συνάντηση με ομογενειακούς και εκπαιδευτικούς φορείς στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι.


 

Αντικείμενα της συνάντησης αποτέλεσαν, αφενός, η τρέχουσα κατάσταση των δομών της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη Γαλλία και, αφετέρου, η ενημέρωση των ομογενειακών φορέων στο Παρίσι για τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με τον Απόδημο Ελληνισμό.