Ιεραποστολικοί βηματισμοί του Αλεξανδρείας στην αφρικανική σαβάνα

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 04/11/2015

 

Την 3η Νοεμβρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄ συνοδευόμενος υπό των Σεβ.Μητροπολιτών Καμπάλας κ.Ιωνά, Μουάνζας κ.Ιερωνύμου, Νουβίας κ.Ναρκίσσου και του Θεοφ. Επισκόπου Μπουρούντι και Ρουάντας κ.Ιννοκεντίου μετέβη οδικώς ύστερα από πολύωρο ταξίδι στη περιοχή Gulu της Βορείου Ουγκάντας, πλησίων των συνόρων με το Νότιο Σουδάν.

Κατ΄αρχήν, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου ο τοπικός Κλήρος και οι πιστοί της περιοχής Τον υπεδέχθησαν υπό καταρακτώδη τροπική βροχή και μετά την καθιερωμένη δοξολογία όλοι μαζί στον προαύλειο χώρο του Ναού άκουσαν μετά προσοχής τους λόγους του Αλεξανδρινού Προκαθημένου ο οποίος εξέφρασε το ανύστακτο ενδιαφέρον Του και την ιδιαίτερη αγωνία Του για τα προβλήματα και τις δυσκολίες διαβιώσεως των ανθρώπων της φτωχής αυτής περιοχής που μαστίζεται από πείνα και ξηρασία.

Εν συνεχεία, ο Πατριάρχης μετά της συνοδεία Του παρεκάθησε σε εορταστική τράπεζα Αγάπης κατά τα πρωτοχριστιανικά πρότυπα την οποία παρέθεσαν οι πιστοί ως έκφραση ευγνωμοσύνης για το κοπιαστικό ταξίδι του Πατριάρχου.

Στα πλαίσια της επισκέψεως αυτής, o Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ενημερώθηκε για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες των Ενοριών στην περιοχή Gulu, και επιθεώρησε την παρακείμενη Κλινική όπου εντυπωσιάστηκε από την καθαριότητα και αρτιότητα των χώρων καθώς και τον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου και το Σχολείο του Αγίου Αντωνίου όπου οι μαθητές τραγούδησαν για τον Μακαριώτατο.