H Μητρόπολη Σερρών εγκαινίασε δεύτερο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/03/2012

Στα πλαίσια του φιλανθρωπικού και κοινωνικού της έργου, η Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης από τις αρχές Νοεμβρίου του 2011, αφουγκραζομένη τα προβλήματα των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, λόγω και της βαθειάς οικονομικής κρίσεως, προχώρησε στην ίδρυση «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στην πόλη των Σερρών.

Η δραστηριότητα αυτή αφορούσε αρχικά 120 οικογένειες από ολόκληρη την Μητροπολιτική περιφέρεια Σερρών και Νιγρίτης.

Στους 4 μήνες λειτουργίας της φιλανθρωπικής αυτής δράσεως της τοπικής μας Εκκλησίας πάνω από 250 οικογένειες στηρίζονται μέσα από τις παροχές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και οι τάσεις είναι αυξητικές. Η πατρική αγάπη και το ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου για τους ἐμπεριστάτους συνανθρώπους μας της ευρύτερης περιφέρειας Νιγρίτης τον οδήγησε στην απόφαση δημιουργίας παραρτήματος του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στη Νιγρίτα, ώστε οι κάτοικοι της περιοχής αυτής να μπορούν να ευεργετούνται από αυτήν την φιλανθρωπική δράση της Εκκλησίας.

Χθες Κυριακή 11 Μαρτίου, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος τελέστηκε ο Αγιασμός των εγκαινίων του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» στη Νιγρίτα. Παρόντες τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στην τελετή του Αγιασμού των εγκαινίων ήταν πλήθος κόσμου με επικεφαλής τον δήμαρχο Βισαλτίας, τοπικούς βουλευτές, τόν διοικητή του 563 Τ.Π. παράγοντες και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων της περιοχής. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ετόνισε πως «το πνευματικό και αγιαστικό έργο ασφαλώς και είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα της Εκκλησίας μας η οποία όμως, από την υπερβάλλουσα αγάπη της προς τον άνθρωπο και μάλιστα τον εμπερίστατο συνάνθρωπό μας, αγωνίζεται να καλύψει και τις πιεστικές  βιοτικές ανάγκες εκείνων που ζητούν την βοήθειά της. Για τον λόγο αυτό η Ιερά Μητρόπολίς μας ίδρυσε και ήδη λειτουργεί «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στις Σέρρες και στη Νιγρίτα, δίδει τις υποτροφίες σε άπορους φοιτητές, μοιράζει καθημερινά 400 μερίδες ζεστό φαγητό, λειτουργεί πρατήριο δωρεάν διανομής ρούχων και υποδημάτων και, συν Θεώ, προγραμματίζει την λειτουργία του «Ιατρείου Κοινωνικής αντίληψης» με την ευγενική συμμετοχή και συνεργασία του ιατρικού συλλόγου Σερρών.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στη Νιγρίτα θα λειτουργεί όπως και αυτό στις Σέρρες, δηλαδή κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι.

 

 

Εκ του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νιγρίτης