Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στη Βάρκιζα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/03/2012

Την Τρίτη 6 Μαρτίου 2012, στις 5.30 μ.μ. θα μεταφερθεί το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά του Ρώσου και Ιατρού, από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Βούλας όπου φυλάσσεται  (δωρεά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, του οποίου του το είχε χαρίσει σε ταξίδι του στη Κριμαία ο Σεβασμιώτατος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας κ. Λάζαρος) στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης όπου εδώ και λίγους μήνες έχει θεσπιστεί  μηνιαία Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου στην Ενορία της Βάρκιζας, ύστερα από θαυμαστή εμφάνιση του Αγίου.

 

Το χρονικό του θαύματος έχει ως εξής: Κάποιοι Ενορίτες από την Βάρκιζα, είχαν πάει προσκυνηματική Εκδρομή στη Κριμαία εκεί που έζησε και έδρασε ο Άγιος. Αγόρασαν εικόνες και άλλες ευλογίες του Αγίου για το σπίτι και τους οικείους τους και μερικές κυρίες αποφάσισαν να πάρουν και μία μεγαλύτερη εικόνα, για να την προσφέρουν στην Ενορία τους. Έτσι και έγινε, επέστρεψαν στην Ελλάδα και προσέφεραν την εικόνα του Αγίου στην Ενορία τους.  Ο π. Γεώργιος Γαντζός, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, την έθεσε για προσκύνηση και μετά την απέσυρε στο ντουλάπι, όπου συνηθίζει να κρατάει τις φορητές Ιερές Εικόνες που χρησιμοποιούνται για όλο το χρόνο. Μετά από λίγους μήνες  από αυτό το γεγονός, μία από τις κυρίες (με συνειδητή πίστη και μυστηριακή ζωή) η οποία συνέβαλε σε μέρος της δαπάνης της Εικόνας, είδε στον ύπνο της και έντρομη πήγε στον Εφημέριο του Ιερού Ναού και το διηγήθηκε, τον ίδιο τον Άγιο Λουκά να της λέει : «Καλά με φέρατε από την Ρωσία για να με έχετε στο ντουλάπι;» Και ξύπνησε έντρομη!Από αυτό το σημείο του Αγίου, ο π. Γεώργιος έβγαλε την εικόνα του και την έχει μόνιμα προς προσκύνηση και επιπλέον θέσπισαν να τελούν μία Τρίτη το μήνα, Ιερά Παράκληση προς τιμή του.

 

  Την Τρίτη 7 Μαρτίου, ύστερα από σχετική ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, το πρόγραμμα έχει ως εξής :

 

  5.00 μ.μ. Αναχώρηση Ιερού Λειψάνου από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου Βούλας

 

  5.25 μ.μ. Άφιξη Ιερού Λειψάνου στην Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης.

 

  5.30 μ.μ.  Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως του Αγίου Λουκά του Ρώσου.

 

6.15 μ.μ.  Τέλεση Μεγάλου Αποδείπνου

7.00 μ.μ. Ομιλία π. Αντωνίου Χρήστου, Εφημερίου του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας.

 

7.30 μ.μ. Αποχώριση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρκίζης προς το Ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο όπου φυλάσσεται της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου Βούλας.

 

  Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί της περιοχής, όπως μετέχουν σε αυτή τη πνευματική ευκαιρία και ιδιαίτερη ευλογία της Ενορίας τους.