Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Σάμο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/03/2012

 (εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) Μετά την πανηγυρική  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητρολιτικό Ναό  Κοιμήσεως της Θεοτόκου που Ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ Ευσέβιος παρουσία όλων των Αρχών του Νησιού  έγινε η λιτάνευσις των Ιερών Εικόνων από ενορία σε ενορία για να ενωθούν στη συνέχεια και οι τρείς ενορίες της πόλεως  (Κοιμήσεως Θεοτόκου ,Αγίας Ματρώνης και Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου), στην πλατεία Δημαρχείου όπου από εξέδρας ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας ανέγνωσε το Συνοδικό και όλοι απήγγειλαν το Σύμβολο της Πίστεώς μας.

Ο Μητροπολίτης μας μεταξύ άλλων στην ομιλία του τόνισε «η Ελληνορθοδοξία μας είναι ο πολύτιμος θησαυρός μας ,είναι ο μυστικός μας πλούτος, είναι η ατίμητη προίκα μας. Σήμερα χρειαζόμαστε να συσπειρωθούμε στην Ορθοδοξία μας και να ισχυροποιήσουμε τα ερείσματα της Πίστεώς, της ενότητα και της συνοχής μας.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελεί την μόνη ελπίδα συσπειρώσεως ,ενώσεως και ομοψυχίας όλων». Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία νέων που την στιγμή που εψάλετο το «Τις Θεός Μέγας» ύψωσαν τις Ιερές Εικόνες και τα Λάβαρα και ομολόγησαν με αυτόν  τον τρόπο την δύναμη της πίστεως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας