Αγιασμός στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στην Κάλυμνο

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 14/10/2015

Ι.Μ.Λέρου Καλύμνου Την Κυριακή 11/10/2015, στις 12:00, τελέσθηκε στην Κάλυμνο ο αγιασμός στη σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης μας κ. κ. Παΐσιος. Παρέστησαν καθηγητές και μαθητές της σχολής μας.

Ο Προϊστάμενος της σχολής, άρχων Μαϊστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη, τους καθηγητές και μαθητές της σχολής και εν ολίγοις ανέλυσε το έργο της σχολής, που για έβδομη συνεχή χρονιά συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία της.

Κάθε χρόνο αρκετοί μαθητές παίρνουν ΠΤΥΧΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥ και ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ αναγνωρισμένο από το Κράτος και ισάξιο με κάθε σχολή μουσικής.

Στη Σχολή διδάσκουν αφιλοκερδώς οι καθηγητές και δάσκαλοι μουσικής: κ.κ. Γεώργιος Χατζηθεοδώρου, Γεώργιος Καραφύλλης, Ιωάννης Λυσγάρης, Κουμπαράς Ατσάς, Μανώλης Καζαβούλης, Μανώλης Μεΐμάρης, Ποσειδών Ζαΐρης, Ειρήνη Κουκουβά, π. Κων/νος Σμαλιός και άλλοι.

Η σχολή αριθμεί δεκάδες ενεργούς μαθητές, όλων των ηλικιών, και κάθε χρόνο δίδονται πτυχία στους καταλλήλους, σε συνεργασία με μεγάλους διδασκάλους των Αθηνών.

Η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν.

Καλή χρονιά σε όλους!!!!!


 

Επιμέλεια: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

Κείμενο-Φωτογραφίες: π. Κων/νος Σμαλιός