" Ή μας φτιάχνετε εκκλησία ή αλλάζουμε θρησκεία"

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 10/10/2015

tovima.gr Το δικό τους τελεσίγραφο έστειλαν οι κάτοικοι του χωριού Σόπιτς, νότια του Βελιγραδίου, προκειμένου να επισκευαστεί η Εκκλησία τους. Έστειλαν επιστολή στον πατριάρχη Σερβίας, ξεκαθαρίζοντας ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, θα αλλαξοπιστήσουν ώστε να προστατευθεί καλύτερα -βάσει νόμου- η πίστη τους.

«Αν δεν λάβουμε τη στήριξή σας, θα αναγκαστούμε να ασπαστούμε μαζικά το Ισλάμ, ώστε να προστατευθούν καλύτερα οι εγκαταστάσεις, όπως ορίζει η νομοθεσία. Ο Ιησούς Χριστός, πάντως, θα ζει για πάντα στις καρδιές μας» γράφουν, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον σερβικό δικτυακό τόπο «Alo».

Η φασαρία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, όταν οι δυνατοί άνεμοι γκρέμισαν το καμπαναριό της Εκκλησίας, η οποία είχε χτιστεί πριν από 150 χρόνια.

Ο τοπικός ιερέας Μίρκο Τέσιτς, θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το γκρέμισμα του ναού και το χτίσιμο ενός νέου.

Όμως, ο Πρέντραγκ Λαζάρεβις που είχε την πρωτοβουλία της επιστολής, είπε στο Radio Sarajevo ότι ως επαγγελματίας γεωλόγος, δεν υπάρχει πρόβλημα ολοκληρωτικής κατάρρευσης από κατολίσθηση.

«Δεν είμαστε εναντίον να χτιστεί νέος ναός, ας χτιστούν και πέντε καινούργιοι. Δεν θέλουμε όμως να κατεδαφιστεί η συγκεκριμένη εκκλησία. Ας προστατέψουμε αυτό που είχαμε» συμπλήρωσε.