Ο Κορίνθου στην πανήγυρη της Παναγίας Γοργοϋπηκόου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/10/2015

Ι.Μ.Κορίνθου Στα Ψαχνά Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ι. Ησυχαστήριο της Παναγίας Γοργοϋπηκόου βρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος κατά το παρελθόν διήμερο συμμετέχοντας στην Ι. Πανήγυρή του.

Το βράδυ της Τετάρτης, 31ης Οκτωβρίου 2015, τελέστηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός συγχοροστατούντων του επιχωρίου Ποιμενάρχου Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου. Στην συνέχεια ακολούθησε Λιτανεία της Ι. Εικόνος στον προαύλιο χώρο του Ι. Ησυχαστηρίου προσφωνήσεις εκ μέρους των Σεβ. Μητροπολιτών και κήρυγμα από τον Ποιμενάρχη μας, ο οποίος εξ αφορμής του ονόματος της «Γοργοϋπηκόου» ανέλυσε πτυχές του θέματος της « Υπακοής» στην Εκκλησία και τα Ιερά Πρόσωπά της προς το πνευματικό συμφέρον των Χριστιανών.

Την επομένη, Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015, το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θ. Λειτουργία συλλειτουργούντων των δύο Αρχιερέων με τη συμμετοχή εντόπιων Ιερέων αλλά και Κορινθίων, που έσπευσαν με πούλμαν, κατά τον διήμερο εορτασμό για να τιμήσουν την Παναγία μας και να λάβουν την ευλογία εκ των τιμίων χειρών των σεπτών Ιεραρχών.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κατά το κήρυγμά του στην Θ. Λειτουργία σύντομη προσλαλιά του αναφέρθηκε στους τρεις συνεορτάζοντας κατ’ αυτήν την ημέρα Αγίους Ρωμανό τον Μελωδό, Ιωάννη Κουκουζέλη και Γρηγόριο Δομέστικο σε σχέση με το Υμνολογικό προς την Παναγία και την τιμή της έργο τους.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κατά την σύντομη ευχαριστήριο προσλαλιά του αναφέρθηκε στο Θεομητορικό πρόσωπο της Παναγίας μας και στην αγάπη, που όλοι της έχουμε, καθώς, ως μητέρα όλων και του Έθνους μας, μας παρηγορεί και ευχήθηκε στους κυβερνώντες, οι οποίοι πρέπει να σεβαστούν την πίστη του Λαού μας στο Θεό, να συνεργαστούν για το καλό όλων μας, αφού και εμείς τους αγαπάμε και αποτίνουμε τον σεβασμό, που επιβάλλει το αξίωμά τους. Τέλος ευχαρίστησε τον φίλο και αδελφό του Ιεράρχη και την Καθηγουμένη Χριστοδούλη Μοναχή για την λειτουργική φιλοξενία και ευχήθηκε κατάλληλα στο πλήθος των Ευβοέων και Κορινθίων παρευρισκομένων πιστών.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.