Με κατάνυξη τίμησαν την Παναγία τη Γοργοπηγή

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2015

tharrosnews.gr Με ευλάβεια, κατάνυξη και συνάμα θρησκευτική λαμπρότητα τίμησαν χθες και προχθές στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη νήσο Πρώτη, απέναντι από τη Μαραθόπολη, την Παναγία τη Γοργοπηγή, επί τη ευρέσει της Ιερής Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου, Επονομαζόμενης Γοργοπηγής, στις 24 Σεπτεμβρίου 1984!

 

Προχθές το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας υπό του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Τριφυλίας & Ολυμπίας κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στο σημείο ευρέσεως της εικόνας εψάλη παρακλητικός κανόνας για την Υπεραγία Θεοτόκο.

 

Χθες το πρωί τελέστηκαν Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ έγινε και λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας. Πλήθος πιστών συνέρρευσε από κάθε γωνιά της Πελοποννήσου και για τον Εσπερινό και για τη Θεία Λειτουργία, προσεγγίζοντας τη νήσο Πρώτη με πλοιάρια από τη Μαραθόπολη. Μάλιστα, μεταξύ των ευλαβικών προσκυνητών ήταν και άνθρωποι που εδώ και πολλά χρόνια πηγαίνουν να εκκλησιαστούν στην Ιερά Μονή, ζητώντας τη βοήθεια και τη χάρη της Παναγίας.

 

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην ευρύτερη περιοχή, τόσο προχθές όσο και χθες, στη Μαραθόπολη και τη νήσο Πρώτη ο καιρός ήταν γλυκύς και η θάλασσα ήρεμη! Τον Εσπερινό παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, με συνεργάτες του από τη Δ.Ε. Γαργαλιάνων.

Αρχείο Ειδήσεων
<Νοέμβριος 2025>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
1234567

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.