Ετήσια Σύναξη Κατηχητών Ι.Μ.Λαγκαδά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2015

I.M.Λαγκαδά Εν όψει της ενάρξεως της νέας κατηχητικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 24 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, εις την αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός», η καθιερωμένη Ετήσια Σύναξη των Στελεχών του Κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αφού καλωσόρισε όλους τους συνεργάτες της νεότητας της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τους προέτρεψε να διακονήσουν αυτόν τον ευαίσθητο τομέα με ιδιαίτερη προθυμία και ζέση, ώστε να καταφέρουν τα παιδιά, να πάρουν σωστά εφόδια σε μία εποχή όπου όλα δοκιμάζονται και αμφισβητούντα, ενώ παράλληλα ελλοχεύουν συνεχώς και κίνδυνοι παραθρησκευτικών και αιρετικών οργανώσεων που στόχο έχουν την προσέλκυση των νέων και όχι μόνο, σε διαφόρους κινδύνους.

Θα πρέπει να φροντίζουμε συνεχώς, οι νέοι οι οποίοι αποτελούν και το μέλλον μας, να είναι συνεχώς στην Εκκλησία διότι αφενός μόνο έτσι θα είναι κοντά στο αυθεντικό και το αληθινό που είναι ο Κύριος και αφετέρου γιατί είναι ωραίο πράγμα να διδάσκει και να διδάσκεται ο καθένας τον Λόγο του Κυρίου.

Το έργο της κατηχήσεως πρέπει να επιτελείται με αληθινή πίστη και αγάπη, διότι είναι ένα έργο που έχει την πηγή του, στην καρδιά του εκάστοτε κατηχητή και από εκεί θα πρέπει να αναβλύζει ώστε να καταφέρει να ποτίσει βαθειά μέσα στις καρδιές και τις ψυχές των παιδιών μας. Είναι ένα χρέος σοβαρό που έχουμε όλοι εμείς και γι’ αυτό θα πρέπει να το επιτελούμε με αυταπάρνηση, διότι αποτελεί ένα κύριο στοιχείο της αποστολής μας και πρέπει να καταφέρουμε να το μεταδώσουμε στα παιδιά τονίζοντας τα ότι η Εκκλησία είναι το σπίτι του καθενός και ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε σωστές προϋποθέσεις κοινωνίας γεμάτης αγάπης.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, ανακοίνωσε την δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου θρησκευτικής καταρτίσεως, όπου εκεί ο καθένας εκμεταλλευόμενος καταλλήλως τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεις και τις ανέσεις που παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία θα μπορεί να μελετά και να ερευνά απερίσπαστα τον Λόγο του Κυρίου καθώς και τα κείμενα των Πατέρων της Εκκλησίας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήραν οι υπεύθυνοι ιερείς του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Πουτούκης και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Βασιλείου, οι οποίοι και αναφέρθηκαν εκτενώς στα σχέδια μαθημάτων όλων των βαθμίδων των κατηχητικών συνάξεων καθώς επίσης και στις παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνται συνεχώς ανάμεσα στις ενορίες με κύριο στόχο και σκοπό την όσο καλύτερη σύσφιξη των σχέσεων.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση όπου όλοι οι διακονούντες την νεότητα της Μητροπόλεως Λαγκαδά, εξέφρασαν τις απορίες, ανταλλάσοντας απόψεις αλλά και καταθέτοντας σκέψεις και ιδέες για την όσο τον δυνατόν καλύτερη επίτευξη των στόχων, ενώ τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, επίδωσε προς όλους τους εργάτες του Αμπελώνος του Κυρίου, τα Διοριστήρια Γράμματα εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την αμέριστη και συνεχή στήριξή του, στο θεάρεστο έργο που καλούνται να επιτελέσουν.