Η Πύλος τίμησε την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2015

Με φανερή συγκίνηση έσπευσαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι του Δήμου Πύλου-Νέστορος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προκειμένου να προσκυνήσουν τη ιερή εικόνα της Πολιούχου της Πύλου, Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας και να ζητήσουν την χάρη και την ευλογία της.

 

Ο εορτασμός ξεκίνησε από το απόγευμα της Τετάρτης με την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού. Σήμερα το πρωί, με την αθρόα συμμετοχή των ενοριτών της Πύλου και των ευλαβών προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή,  τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, συλλειτουργούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Κορύφωση της θρησκευτικής πανήγυρης ήταν η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου- Νέστορος, της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος και των σχολείων της περιοχής.Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/ekklisia/item/77238-i-pylos-giortazei-tin-panagia-myrtidiotissa