Οι Σπαρτιάτες τίμησαν τον ιεράρχη τους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/09/2015

Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος εόρτασε τα σεπτά του Ονομαστήρια.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελίστριας Σπάρτης, ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος, σε συγκινησιακό κλίμα, χειροθέτησε Αναγνώστη τον εγγονό του Θεόδωρο, υιό του εφημέριου του Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης π. Αθανασίου Σπηλιώτη, ο οποίος είναι ένας ευσεβής νέος, μαθητής Λυκείου, τελειόφοιτος της Βυζαντινής μουσικής, που από την παιδική του ηλικία βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία.

Ο Σεβ. Ιεράρχης στην ομιλία του προέβαλε ως πρότυπο την οικογένεια του Αγίου Ευσταθίου, την ιώβειο υπομονή του στις δοκιμασίες που υπέστη, αλλά και την βαθιά πίστη του στο θέλημα του Θεού, τονίζοντας ότι όλα τα μέλη μιας οικογένειας μπορούν να κατακτήσουν το στέφανο της Αγιότητας. Για το νέο Αναγνώστη ευχήθηκε να έχει πάντα την φώτιση του Θεού, να παραμείνει στον δρόμο της αρετής και να σταδιοδρομήσει στη ζωή του. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ένα κέρασμα στις αρχές και το λαό που συμμετείχαν και συμπροσευχήθηκαν.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ιερό ναό του Αγίου Ευσταθίου, που βρίσκεται στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ηλικιωμένων και Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες ‘’η Αγία Παρασκευή’’ στους Μολάους. Το θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς π. Θεόκλητος Μέντης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε κλήρο και λαό για τις ευχές και την αγάπη τους, ενώ αντευχήθηκε υγεία και προκοπή. Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ομάδα νεαρών Αναγνωστών, προσέφερε μία ανθοδέσμη ως εόρτιο δώρο στον πνευματικό πατέρα. Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Αγίου στους χώρους του ιδρύματος συνοδεία της Φιλαρμονικής Μολάων, των τοπικών αρχόντων και των πιστών που συνέρευσαν από την ευρύτερη περιοχή.

Ευχόμαστε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη υγεία, μακροημέρευση και πνευματική διαύγεια, για να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.