Η Ορθοδοξία αγκαλιάζει τους αδυνάμους της Σιέρρα Λεόνε-Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Ιερά Επισκοπή

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 24/02/2012

(του Μητροπολίτη Άκκρας Γεωργίου)  Το απόγευμα της Πέμπτης, 23ης Φεβρουαρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης κ.κ. Θεόδωρος Β΄ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις πολλαπλών χρήσεων της Επισκοπής Σιέρρα Λεόνε, και θαύμασε το έργο του Πατριαρχικού Επιτρόπου αυτής Πανοσιολ. Αρχιμ.κ. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου, ιδιαίτερα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που ανέγειρε παραπλεύρως της Επισκοπής και τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης που αναγείρεται στον προαύλιο χώρο, με φροντίδα του Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού κ. Γεωργίου Ασλανίδη.

Στην συνέχεια μετέβη οδικώς στην πόλη Waterloo, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό Κέντρο Αγίου Μωυσέως του Αιθίοπος, ένα κέντρο που έχει αναγερθεί αποκλειστικά για να στηρίξει τα ακρωτηριασμένα θύματα του εμφύλιου σπαραγμού. Ο Πατριάρχης θαύμασε αυτό το μοναδικό κέντρο που κάνει περήφανη όχι μόνο την Αλεξανδρινή Εκκλησία, αλλά και σύσσωμη την Ορθοδοξία. Στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου και Αγίου Μωυσέως του Αιθίοπος εψάλη Δοξολογία και ο Μακαριώτατος απηύθυνε λόγια αγάπης στα θύματα του πολέμου και σε εκατοντάδες παιδιά που φοιτούν στο Ορθόδοξο σχολείο του εν λόγω κέντρου. Στην συνέχεια κατέθεσε τον θεμέλιο λίθο του Ιερού Ναού, έκανε τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας και διένειμε γραφική ύλη σε όλα τα παιδιά.

Ακολούθως επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις που συμπεριλαμβάνουν σχολείο, κλινική, πρεσβυτέριο, κοιτώνες φιλοξενίας των ακρωτηριασμένων παιδιών και εργαστήριο κατασκευής γεωργικών εργαλείων, όπου εργάζονται όλοι οι ανάπηροι ενήλικες και εξασφαλίζουν τα προς το ζην. Ο Πατριάρχης αναχώρησε φανερά συγκινημένος, που ο Θεός τον αξίωσε να επισκεφθεί αυτήν την σύγχρονη ‘Βασιλειάδα’,  τόνισε ότι η επίσκεψή του αυτή χάραξε την καρδιά του και υποσχέθηκε ότι την εμπειρία που βίωσε κοντά στα παιδιά αυτά θα την μοιραστεί με όλο τον κόσμο.

Μ.Άκκρας Γεώργιος