Η πρόταση του Αρχιεπισκόπου που ενόχλησε τους τραπεζίτες και η απόκρυψή της από τα δελτία ειδήσεων

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/02/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ολίγων ημερών ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, πετυχαίνει και τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Την πρώτη φορά με μια επιστολή που εξέφραζε την πλειονότητα του αγανακτισμένου λαού για τα όσα δεινά υπομένει από τους εξουσιαστές του και τώρα με μια ουσιαστική παρέμβαση που δεν άρεσε στους τραπεζίτες και στα φερέφωνά τους. Και είναι… περίεργο που μια τέτοια παρέμβαση, δεν έτυχε της προβολής που έπρεπε από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

Ο κ. Ιερώνυμος , μιλώντας χθες σε εκδήλωση της αρχαιολογικής εταιρείας ,ζήτησε την  παρέμβαση του διοικητού της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου για επιμήκυνση της αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων. «Ας γίνει ότι είναι δυνατόν για να επιμηκυνθούν αυτά τα δάνεια και να μπορεί ο κόσμος να τα αποπληρώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά , καλώντας παράλληλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μην κατάσχουν τα σπίτια του κόσμου. «Όπως κόβονται οι μισθοί και περικόπτονται τα εισοδήματα των ανθρώπων, να κουρέψουν και οι τράπεζες τα χρέη των Ελλήνων» τόνισε ο κ Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος,  κάνει πράξη αυτό που είχε πει στον ενθρονιστήριο λόγο του: « η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να σιωπά και να αδιαφορεί για όσα ταλανίζουν τους ανθρώπους, είτε πρόκειται για τα μικρά προβλήματα της βιοτής τους, είτε για τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν».