H μνήμη της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Ἡ μνήμη τῆς Οσιομάρτυρος Φιλοθέης, προστάτιδος των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τιμήθηκε στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012.

Ὁ εορτασμός εκκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, με Μέγα Εσπερινό και Αρτοκλασία υπὲρ υγείας, των απόρων & εμπεριστάτων αδελφών ενοριτών, των μελών της Διοικητικής Επιτροπής, των εθελοντριών και εθελοντών της διακονίας των πτωχών, στο συσσίτιο, στον έρανο της Αγάπης, στην αιμοδοσία αλλά & όλων των αρωγών του φιλόθεου αυτού έργου.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και στις δύο Θείες Λειτουργίες έγινε αναφορά από τους Ιεροκήρυκες στην διακονία του ΕΦΤ ενώ κατά την Β΄ Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θηβαϊδος κ. Πορφυρίου με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μουστάκα, πρώην πρόεδρο του ΕΦΤ του Ναού Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων και τους Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Μανταδάκη και Λάμπρο Ξεσφύγγη πρώην και νυν προέδρους του ΕΦΤ της Ενορίας μας, έγινε επιμνημόσυνη δέηση υπὲρ αναπαύσεως των διατελεσάντων προέδρων και μελών της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΦΤ, των αρωγών του και των διακονηθέντων απόρων και εμπεριστάτων ενοριτών.

Το απόγευμα στις 16:30 έγινε παράκληση στην Θεοτόκο την Οστρομπράμσκα, υπέρ ενισχύσεως πάντων των θυμάτων της οικονομικής κρίσεως και ακολούθησε στις 17:30 ομιλία του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη μὲ θέμα  «Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου κατά την Καινή Διαθήκη». Στις 19:00 έγινε Εσπερινός και στις 19:30 στο Παρεκλλήσι του Αγίου Νεκταρίου συνάντηση Νέων με συντονιστή τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Σύρρο.

Οι εορτασμοί έκλεισαν το βράδυ, όπου στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», έγινε αποκριάτικη χοροεσπερίδα, με φαγητό και ζωντανή μουσική από τους Στέλλα Μαρινάκη στο τραγούδι, Τέλη Παπαδάκη τη λύρα και το τραγούδι και τους Γιῶργο Χουστουλάκη και Νίκο Ναυπλιώτη στο λαούτο. Σ΄ αυτήν συμμετείχαν 9 κληρικοί, οι νέοι της συνάξεως και αρκετοί ενορίτες που προσέτρεξαν προς ενίσχυση του έργου του Φιλοπτώχου.

Το Ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, συνεχίζει το έργο του παρά την οικονομική κρίση η οποία έχει μειώσει τα έσοδα του. Η συμπαράσταση και καθοδήγηση του για 40 χρόνια προέδρου του ΕΦΤ, πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Μανταδάκη προς τον διάδοχο του πρωτοπρεσβύτερο π. Λάμπρο Ξεσφύγγη και η ακαταπόνητη προσφορά εθελοντικής εργασίας από δεκάδες ενορίτες, καθιστούν αδιάκοπη την με διάκριση και προσοχή ανταπόκριση στα πολλά αιτήματα προς βοήθεια.

Καθημερινά σιτίζονται από το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, 45 συνάνθρωποί μας. Δεκαπέντε περίπου περισσότεροι από πέρυσι. Το συσσίτιο παράγεται καθημερινά από τις εθελόντριες μαγείρισσες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου ως  εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ:      Βλαχάκη Αγγελική, Γκρέκου Αθηνά, Σπανάκη Δήμητρα.

ΤΡΙΤΗ:            Μποβιάτση Αικατερίνη, Παπανίκου Αλίκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ:      Θεοδοσίου Στέλλα, Κολοκυθά Ειρήνη.

ΠΕΜΠΤΗ:      Μπούσμπουρα Αθανασία, Δραμητινού Χρυσούλα, Πετροπούλου Σταυρούλα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Πελέτη Χρυσούλα, Δημητρακοπούλου Λουκία.

ΣΑΒΒΑΤΟ:      Καρακάση Γεωργία, Σπανάκη Δήμητρα, Βλαχάκη Αγγελική.

Το Σάββατο παρασκευάζονται και διανέμονται μαζί και οι μερίδες που προορίζονται για το συσσίτιο της  Κυριακής.

 

Τα έσοδα του Ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου για το μήνα Ιανουάριο 2012, ανήλθαν στο ποσό των €2.570,10 και προέρχονται από εισφορές φιλανθρώπων ενοριτών και μη. Αντίστοιχα στο ποσό των €2.438,53 ανήλθαν τα έξοδα για τον ίδιο μήνα και στα οποία περιλαμβάνονται τόσο τα έκτακτα και τακτικά βοηθήματα σε ανήμπορους και άπορους συνανθρώπους μας – επιδόματα ενοικίου, πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, κ.λ.π., όσο και τα λειτουργικά έξοδα του Ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου για αγορά τροφίμων του Κ.Ε.Α., πληρωμή λογαριασμών Δ.Ε.Κ.Ο, καθώς και οτιδήποτε αναλώσιμο.

 

Αναφορά στο Φιλόπτωχο και το συσσίτιο της ενορίας μας έχει γίνει εκτός των άλλων και από την τηλεοπτική εκπομπή "πρωινό ώρα MEGA" με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάνου Μπανασάκη. Την τηλεοπτική παρουσίαση βρίσκουμε στην παρακάτω σύνδεση.
http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=20695&subid=2&pubid=28328648

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως