Πρώην δημοσιογράφος ασκητής σε σπήλαιο!

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Σε σπηλιά  στα "φρικτά" Καρούλια του Αγίου Όρους ζει  τις περισσότερες μέρες του χρόνου ο μοναχός Σεραφείμ από τη Σερβία. Οι τέσσερις σανίδες και μία κουρελού αρκούν για να  κοιμάται, όπως είπε στο BriefingNews.

Στη καλύβα του που έχει φτιάξει ο ίδιος έξω από το σπήλαιο αναπαύεται τις κρύες μέρες του χειμώνα. Διότι ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς και η υγρασία είναι αφόρητη.. Το υπόλοιπα διάστημα ζει  σε ξύλινο σπιτάκι έξω από το  στενό σπήλαιο που χωράει μόνο έναν άνθρωπο. Οι τέσσερις σανίδες και μία κουρελού αρκούν για να  κοιμάται, όπως μας είπε.

Ο π.Σεραφείμ, πατέρας ενός  16χρονου κοριτσιού, σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. ”Aυτά που πίστευα στην θρησκεία μου, δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που έπραττα ως δημοσιογράφος, δυο αντίθετοι δρόμοι, διαφορετικές αξίες “ μου είπε .

Προσεύχομαι για την κόρη μου και τη γυναίκα μου,δεν τους εγκατέλειψα. Νοερά είμαι μαζί τους. Ερωτεύτηκα τον Τριαδικό θεό μας.΄Ετσι θα ωφεληθούμε όλοι μας” σημείωσε χαρακτηριστικά .Η τροφή του είναι κυρίως ξηρά.

"Εδώ βλέπει μόνο ο θεός, όπως τα πετεινά του ουρανού τρέφονται χωρίς να μεριμνούν, δηλ. δεν σπέρνουν , δεν θερίζουν , δεν αποθηκεύουν, έτσι και εγώ το ίδιο προσπαθώ να κάνω, ο θεός τον άνθρωπο τον αγαπά ιδιαίτερα και δεν θα με εγκαταλείψει", κατέληξε ο 45χρονος ασκητής.