Χειροθεσία Αρχιμανδρίτη στη Μητρόπολη Γλυφάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Την Κυριακή της Αποκρέω, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γλυφάδας. Κατά την Θεία Λειτουργία, προέβη ό Ποιμενάρχης μας, στη χειροτονία εις Διάκονον, του Αναγνώστου και Θεολόγου κ. Μάριου Χανόπουλου, ο οποίος θα τοποθετηθεί, όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος, στην Ενορία Παναγίας Φανερωμένης Βουλιαγμένης.

Ο Σεβασμιώτατος ζήτησε από τον νέο Κληρικό της Μητροπόλεώς του, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και στη κρισιμότητα της εποχής μας, σε μία κοινωνία και πατρίδα, που συνεχώς βάλλεται αλλά και ζητάει κάτι αυθεντικό για να βγει από αυτό το τέλμα!

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος προέβη και στη Χειροθεσία σε Αρχιμανδίτη, του Ιερομονάχου π. Διονυσίου Λαζαρίδη, Εφημερίου και Υπευθύνου Νεότητος, του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας.

Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον π. Διονύσιο, το οφίκιο που έλαβε ως Αρχιμανδρίτης πλέον, να είναι αφορμή, για περισσότερο πνευματικό αγώνα στην Ιερωσύνη, στην άσκηση και στη διακονία του, εντός της Εκκλησίας. (π. Αντώνιος Χρήστου)